Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

amies amies Brut - en bubblande hyllning till kvinnlig vänskap och kreativitet

Nu lanseras amies amies Brut, ett franskt mousserande vin baserat på druvan chardonnay. Vinet är torrt, friskt och smakfullt och passar till festliga tillfällen. Det är framtaget för att hylla kvinnor, vänskap och skaparförmåga.

Systerskap och starka band mellan kvinnor är något som varit högst aktuellt den senaste tiden. Vi har sett hur kvinnor i olika grupper har slutit samman och stöttat varandra att våga berätta sina historier.

amies amies är ett vin som hedrar vänskap mellan väninnor. Det är en hyllning till kvinnor och till kvinnlig kreativitet. Amies betyder väninnor på franska och flaskans form är skapad ur en produktiv process med feminina former som inspiration.

Vinet är fräscht, torrt, elegant och bubblande och vi vill med detta flörta med kvinnliga kreatörer inom både mode och konst samt inspirera andra till att skapa tillsammans. Dessutom vill vi hylla den kvinnliga vänskapen som ger oss kraft och glädje och som ofta växer med åren, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Bibendum.

amies amies produceras av Rivarose – Frankrikes äldsta och största producent av mousserande viner. Vingården ligger i sydöstra Frankrike, i departementet Bouches-du-Rhône som har fått sitt namn av floden Rhône som rinner igenom området.

Vinet görs på 100 procent chardonnaydruvor. Efter en noggrant kontrollerad jäsning görs en cuvée som sedan får jäsa långsamt en andra gång i en sluten trycktank i stället för på flaska. Det är under andra jäsningen som vinets behagliga kolsyra bildas. Tillverkningsmetoden som Rivarose är experter på kallas charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.

amies amies Bruts doft är intensiv, fräsch och fruktig med inslag av gula äpplen, brioche och vita blommor. Smaken är torr med frisk syra och trevliga inslag av gula äpplen, brioche och en fläkt av vita blommor samt citrusskal.

amies amies Brut finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 99 kronor för 750 ml.

Artikelnummer: 77384

För mer information, kontakta:

Jenny Asplund
PR & Communication Manager
jenny.asplund@altiagroup.com

+046(0)761 03 28 48

Marie-Louise Feiler
Senior Brand Manager
marie-louise.feiler@bibendum.se

+46 (0)70 598 98 69

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden