Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Årets fräscha drinkar - med smak av sommar

Välkommen sol och värme. Nu är det hög tid att damma av drinkglasen för festens högtid är här. Årets sommardrinkar ska vara fräscha, lättdruckna och enkla att blanda. Altias mixologer har tagit fram fem cocktails som förhöjer den varmaste årstidens alla tillställningar. 

Här presenteras en härlig blandning av sött och surt med både tropiska och nordiska inslag. Allt från en svalkande gin och tonic och en rosa gin lemonade till en uppfriskande tonic med Koskenkorva Ginger. Vi bjuder även på en jordgubbsdröm med toner av grapefrukt i en vodka soda samt en karibisk smakexplosion i form av en Xanté Pina Colada. Kort och gott finns det något för de flesta smaker och tillfällen.

Tips! Kyl gärna glasen innan du rör ihop och serverar drinken.

XANTÉ PIÑA COLADA

2 delar Xanté Coconut Cream & Pear 
2 delar ananasjuice
1 del kokosgrädde

Mixa ingredienserna och servera i ett högt glas med en ananasskiva och så mycket drinkpinnar, drinkparaplyer och annat glitter som du får plats med.

PINK GIN LEMONADE (Räcker till 3-4 drinkar)

15 cl Explorer Pink Gin
Juice från två citroner
2 matskedar strösocker
30 cl sodavatten
Jordgubbar och rabarber

Pressa 2 st citroner. Häll citronjuicen och två rågade matskedar strösocker i en karaff. Rör om. Tillsätt Explorer Pink Gin, sodavatten och mycket is.

Skiva upp rabarber och jordgubbar, lägg ned i karaffen. Rör om och servera.

PINK GIN & TONIC

5 cl Explorer Pink Gin
15 cl Tonic water
Jordgubbar och rabarber

Fyll ett glas med mycket is. Måtta och häll i ingredienserna. Skär en jordgubbe i tunna skivor och lägg i glaset. Rör om.

Skär två långa rabarberskivor med en potatisskalare. Lägg ned en i glaset, snurra ihop den andra ”skivan” och sätt på en tandpetare.

GINGER TONIC

5 cl Koskenkorva Ginger
15 cl Tonic water
Skivor av lime och ingefära
Ingefäraskivor

Fyll ett valfritt glas med is och fyll på med Koskenkorva Ginger. Toppa med tonic och garnera med skivor av lime och ingefära.

VODKA SODA

5 cl Koskenkorva Vodka
Fruktsoda
Färsk grapefrukt och jordgubbar

Fyll ett valfritt glas med is och häll på Koskenkorva vodka. Toppa med fruktsoda och pressa ned grapefruktsaften i glaset. Skiva jordgubbarna och lägg i glaset.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontakter

Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden