Gå direkt till innehåll
Aalborg Akvavit i unikt samarbete med restaurang Sturehof!

Pressmeddelande -

Aalborg Akvavit i unikt samarbete med restaurang Sturehof!

Aalborg Ambassador Range har som syfte att uppmärksamma restauranger vilka har stor betydelse för vårt nordiska mat- och dryckesarv. Restaurangen i fråga skall även vara en plats där Aalborg Akvavit presenteras i en miljö där både meny och personalens kunskap höjer gästens upplevelse.

Kryddningen för Aalborg Sturehof Akvavit har tagits fram av Sturehofs nyckelpersoner Kalle Strid(Barchef), John Eriksson(Sommelier) och Anders Franchell(Barchef Stockholms Matmarknad) tillsammans med Lars Kragelund(Technical Brand Director på Det Danske Spiritus Kompagni). Kryddmästarna hade som ambition att ta fram en akvavit i klassisk dansk stil, det vill säga en klar dryck med tydliga kummintoner. Utöver nämnda kryddor har man även valt att addera citrus och dill. Dryckens kombination med mat har varit central i framtagningsprocessen:

Vi ville göra en akvavit med hög kvalité som passar till våra assietter vilket jag verkligen tycker att vi har lyckats bra med!-Kalle Strid (Barchef Sturehof)

Den främre etiketten visar Sturehofs grundare i form av präglade mynt. De har alla haft en stor betydelse för vad restaurangen representerar idag, som kulturbärare och en viktig mötesplats över generationsgränserna.

På baksidan av flaskan finns en text skriven av Peter Kihlgård som beskriver när grundarskaran samlades för en skål för att fira övertagandet av Sturehof. Givetvis skålade de i akvavit.

Vi är otroligt stolta över att få lansera denna begränsade utgåva tillsammans med Sturehof. Det faktum att den första restaurangen ligger utanför Danmark bekräftar Sturehof’s betydelse för det nordiska mat- & dryckesarvet.-Alexandra Wachtmeister (Brand Manager, Arcus Sweden AB)

Smaknoter

Aalborg Sturehof Akvavit doftar både lättsamhet, generositet och bredd. Akvaviten är elegant med en fräsch aning söt citruston som av apelsin, clementin och mandarin.

Smaken är läcker, rund och balanserad och samtidigt mjukt attraktiv i en fetare stil. Den är pigg och fräsch med harmoniskt samspel mellan kummin, dill och citrus.

”Perfekt för såväl lugna som stimmiga besök på Sturehof!”



För mer information och högupplösta bilder,vänligen kontakta:

Axel Runéus

E-post: axel@arcussweden.se

Telefon: +46 722 518 434

Ämnen

Kategorier

Regioner


Arcus Sweden AB är ett helägt dotterbolag till ArcusGruppen. Konsernchef är Otto Drakenberg. Bolaget startades 2002 och är ett av de ledande varumärkesföretagen på den svenska marknaden för alkoholhaltiga drycker. Arcus Sweden representerar dels Arcusgruppens egna varumärken så som Lysholm Linie, Braastad Congac, Aalborg och Gammel Dansk och har dels utvecklat samarbeten med några av de största och mest välkända sprit- och vinproducenterna i världen. 
Arcus strategi är att genom lokal marknadskompentens och fokus stärka och vidareutveckla våra egna och våra partners varumärken och därmed säkerhetsställa långsiktig tillväxt på den svenska marknaden.

Vår vision är att både våra kunder och uppdragsgivare skall uppfatta oss som den mest attraktiva partnern. Detta genom att erbjuda en stark varumärkesportfölj med både etablerade och marknadsledande varumärken och nya och innovativa produkter med potential för framtidspotential. Allt för att erbjuda konsumenterna och våra kunder ett sortiment av hög kvalitet som är både attraktivt och levande.Mer information finns i ArcusGruppens årsredovisning 2013.

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden