Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Ny spännande årgång av vinet Drop In, en blandning av Sauvignon Blanc, Verdejo och Viura.

Under den senaste veckan började den nya årgången av det vita spanska boxvinet Drop In att levereras  ut  till Systembolagets butiker.

Vinet är en blanding av druvorna  Sauvignon Blanc,  Verdejo och Viura.  Druvorna till det här vinet kommer från sydöstra delen av La Mancha, Corral de Almaguer i Spanien.

Vinet är gjort av 50% Sauvignon Blanc, 40% Verdejo och 10% Viura. Vinet har jäst på rostfria, temperaturkontrollerade tankar vid låg temperatur. Efter jäsning har vinet lagrats på ståltankar för att behålla sin ungdomliga och fruktiga karaktär.

Vinet är medelfylligt, torrt friskt och fruktigt med en lätt kryddig karaktär. Den friskt fruktiga karaktären har hämtats från Sauvignon Blanc-druvan, kryddigheten kommer från druvan Verdejo och strukturen från Viuradruvan.

Vinet bör serveras vid cirka 8°C,  passar utmärkt som ett torrt och fruktigt mingelvin, tapas, eller till fisk och skaldjur.

Vinet Drop In säljs på Systembolaget under artikelnummer 2170, pris 159 kr för 3 liter bag in box, alkohol 12,5%.  

Ämnen

Presskontakt

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact
Elin Nävemark

Elin Nävemark

Presskontakt Marketing Coordinator Wine Sweden +46761188969

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden