Gå direkt till innehåll
Fira Mardi Gras med Southern Comfort

Nyhet -

Fira Mardi Gras med Southern Comfort

Mardi Gras i New Orleans är en av världens största och mest berömda karnivaler. Från New Orleans kommer även den legendariska whiskeylikören Southern Comfort som tillverkats sedan 1874. Inför årets firande av Mardi Gras har Southern Comfort skapat tre enkla drinkar som skapar rätt stämning.

Första Mardi Gras firades redan 1699 av tre franska upptäcktsresanden i närheten av New Orleans. Den nuvarande formen för karnivalen, med parader genom staden, utvecklades på 1800-talet. En given dryck under Mardi Gras är Southern Comfort som uppfanns 1874 i New Orleans av bartendern Martin Wilkes Heron i närheten av French Quarters. Receptet som bygger på whiskey smaksatt med frukter och kryddor blev en omedelbar succé.

– USA har flera färgstarka traditioner som nu även börjar få fäste i Sverige. Att fira Mardi Gras med exempelvis cajunmat och drinkar är ett perfekt sätt att förkorta vintern på för oss i Norden, säger Marcus Pedersen som är Brand Manager på Anora Sweden. Smaken av Southern Comfort tar oss direkt till den amerikanska södern genom sina starka influenser från New Orleans.

Smakrikedomen i Southern Comfort gör den perfekt till drinkar då få andra ingredienser behöver tillsättas. Det allra enklaste sättet att avnjuta smaken av New Orleans är dock genom nya Southern Comfort Black. Den ligger närmare en klassisk bourbon än en likör och serveras bäst med is och ett marachinokörsbär.

Recept på Southern Comfort inför Mardis Gras:


Southern Comfort Collins

5 cl Southern Comfort

½ matsked limejuice

Thomas Henry Bitter Lemon Tonic

Limeklyfta till garnering

Fyll ett lågt glas med is. Häll upp Southern Comfort och limejuice. Toppa med Thomas Henry Bitter Lemon Tonic och garnera med limeklyfta.


Southern Comfort & Cola

6 cl Southern Comfort

9 cl Cola

1 limeklyfta till garnering

Fyll ett högt glas med is. Häll på Southern Comfort och Cola. Garnera med limeklyfta.


Southern Comfort Mule
1 ekologisk lime

6 cl Southern Comfort

9 cl Thomas Henry Spicy Ginger Beer

Färsk mynta

Skölj och klyfta limefrukten. Muddla lime med muddlerpinne i en kopparmugg. Fyll upp med is och toppa med Southern Comfort och Spicy Ginger Beer. Garnera med limeklyfta och färsk mynta.


Southern Comfort Black Cherry
6 cl Southern Comfort Black

1 Marachinokörsbär

Fyll ett kort glas med stora isbitar och häll i Southern Comfort Black. Garnera med ett marachinokörsbär.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden

Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden