Gå direkt till innehåll
Fira fettisdagen med hetvägg smaksatt med Disaronno

Nyhet -

Fira fettisdagen med hetvägg smaksatt med Disaronno

Första tisdagen i mars infinner sig Fettisdagen som är den stora semmeldagen. Inför årets firande bjuder matprofilen Diana Dontsova på en hetvägg där den varma mjölken fått mandelsmak från den italienska amaretton Disaronno.

Hetväggen som är känd sedan 1700-talet var från början en varm kilformad bulle, kryddad med kummin, i en skål med varm mjölk. Locken på våra moderna semlor är ofta kilformade och leder oss till bakverkets historia. Till årets Fettisdag har matkreatören Diana Dontsova skapat två recept där hon smaksatt mjölken med kryddig och nötig Disaronno Original samt den gräddiga varianten Disaronno Velvet.

– Disaronno är en ultimat smaksättare till hetvägg då den mjuka mandelsmaken lyfter mandelmassan och de goda kryddiga smakerna ytterligare, säger Marcus Pedersen, Senior Brand Manager på Anora. Diana Dontsovas recept är enkla och jag hoppas att fler får upp ögonen för semlor med hetvägg genom smaksättningen.

Disaronno Original skapades år 1525 och är fortfarande populär runt om i världen genom sin tydliga mandelkaraktär från aprikoskärnor. Den söta och simmiga smaken har även nötiga, örtiga och kryddiga inslag. Som ett komplement till originallikören finns nu även Disaronno Velvet som är en krämig gräddlikör med smak av mild mandelmassa.


Semla Disaronno Originale

4 portioner

2 dl mjölk

2 tsk socker

2 msk Disaronno Orginale

Mortlade kardemummakärnor (eller stött kardemumma)


Värm mjölk och socker I en liten kastrull.

Häll i Disaronno Originale och rör om.

Placera semlan i en skål. Häll ½ dl varm mjölk runtom. Pudra mjölken med mortlad kardemumma. Servera!


Semla Disaronno Velvet

4 portioner

2 dl mjölk

1 tsk snabbkaffe

2 tsk socker

3 msk Disaronno Velvet

Värm mjölk, kaffe och socker i en liten kastrull.

Häll i Disaronno Velvet och rör om tills sockret löses upp.

Placera semlan i en skål. Häll ½ dl varm mjölk runtom. Servera!

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Marcus Pedersen

Senior Brand Manager

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden