Blogginlägg -
Vinterns kycklingrätt - perfekt ihop med CHILL OUT Vinho Regional Lisboa
Kyckling med kikärtsgryta
4 personer. Tid: 40 min för grytan + tid för kyckling i ugn
- 1 st gul lök
- 1 st huvud vitlök
- 1 st stjälkselleri
- 1 st liten röd paprika
- 1 st liten grön paprika
- 1 st stor fast potatis
- 1 st tomat
- 1 msk rökt paprikapulver
- 8 dl grönsaksbuljong
- 500 g kokta kikärtor
- 4 msk olivolja
- 4 st vitlöksklyftor
- 5 cm tärnad baguette, gårdagens
- 1 st ägg
- 1 st kyckling
Kyckling:
Grilla eller baka delar eller en hel kyckling med ben
i ugn med lite salt, peppar och paprikapulver på
skinnet medan du gör kikärtsgrytan. Tips, om du bakar
kycklingen på låg temperatur i ugnen blir den som
saftigast.
Kikärtsgryta:
Hacka lök, vitlök och selleri, svetta i stekpanna i 1 msk
olja i 3 min på låg värme.
Hacka röd och grön paprika fint. Tärna potatisen i 3-4
cm kuber, svetta tillsammans med paprikapulver i 5 min.
Riv tomaten på ett rivjärn och lägg i stekpannan, tillsätt
kikärtorna och addera grönsaksbuljongen. Koka på låg
värme tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt
och peppar.
Skala och rosta vitlöksklyftorna i lite olja på
medelvärme i en separat stekpanna tills de är
gyllenbruna, plocka sedan upp vitlöken. Vändstek ägg i
oljan tills ägget är ”well done”. Ta ur ägget lägg åt sidan.
Lägg ned den tärnade baguetten i stekpannan och stek
tills brödet är lätt gyllenbrunt.
Mixa ägget, brödet samt rostad vitlök till en kräm och
red kikärtsgrytan med krämen.
Dra av stekpannan med grytan från värmen och
servera med kycklingen och gärna en sallad.
För produktprover och bilder, kontakta Gastro PR och Elina Gregor, press@gastropr.se