Gå direkt till innehåll
För tankarna till sydligare breddgrader med nyheten Sangria de la playa
För tankarna till sydligare breddgrader med nyheten Sangria de la playa

Blogginlägg -

TAPAS á la Sangria de la playa!

Lagom till försommaren släpps nyheten Sangria de la Playa, en elegant röd sangria som är lika god precis som den är som att blanda i förfriskande drinkar. Varför inte göra som spanjorerna och ställa fram några tapas på bordet? Servera sangria till, vackert upphälld i en glaskaraff med apelsinskivor, äppelklyftor, jordgubbar och massor av is. Vi har tagit fram recept på smakrik Salmorejo (spansk kall tomatsoppa) och den ”vita gazpachon” Ajo blanco, som passar utmärk till Sangria de la Playa. Det kan också vara gott med sotade spritärtor och en smakrik chorizoröra tillsammans med lite bröd.

Chorizo à la cidre

Chorizo à la cidre är en härlig tapasrätt med chorizokorv i en härligt syrlig och söt marinad/sky gjod på cider. Välj gärna en chorizo med hög kötthalt.
5 st chorizo
2 dl torr cider

Skär korvarna i 1–2 cm tjocka skivor. Lägg i en liten kastrull, tillsätt cidern och koka på medelvärme tills cidern har reducerat ner till en sirapsliknade konsistens. Lägg upp i en skål.

Sotade spritärtor

Sotade spritärtor med ost och mandlar kompletterar tapasbordet med härlig sälta och fräscha gröna toner.
200 g spritärtor
50 g Manchego
2 msk finhackad gräslök
1 näve rostade mandlar, hackade
Salt
Peppar
Olivolja

Grilla ärtorna så varmt som möjligt i 30 sek, blanda med mandlar, gräslök, salt, peppar och olivolja. Riv över Manchego ost. Lägg upp i en skål.

Ajo Blanco – Vit kall soppa

En vit och underbar kall soppa som passar perfekt en varm sommardag i trädgården eller på stranden. Grilla eller rosta lite rustikt vitt surdegsbröd och doppa i soppan. Mums!

150 g skållad mandel
50 g surdegsbröd utan kant
1 st vitlöksklyfta
3 msk sherryvinäger
1 Näve gröna vindruvor
300 g vatten
125 g olivolja
1 näve isbitar
Salt

Blanda allt utom isen kvällen innan. Låt stå i 12 timmar och mixa sedan allt slätt, tillsätt isen och mixa slätt igen. Smaka av med salt. Servera soppan med olivolja och halvtorkade eller skivade färska vindruvor. Serveras kall med grillat eller rostat bröd till.

Torkade vindruvor

Skala vindruvor, blanda med lite olivolja, sprid ut på en plåt och låt torka i 1timme i ugnen på 140°. Ta ut och låt svalna.

Salmorejo – Röd kall soppa

En kall röd och god tomatsoppa med lite sting, går snabbt att göra till tapasbordet eller utflykten. Servera med grillat eller rostat rustikt surdegsbröd.

3 st tomater
50 g surdegsbröd utan kant
1 st vitlöksklyfta
3 msk sherryvinäger
2 tsk tabasco
1 näve isbitar
125 g olivolja
Salt
Peppar

Skålla tomaterna i kokande vatten och kyl i isbad. Mixa allt utom olivolja och hälften av isbitarna till en slät smet. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle och varva med resterande isbitar. Mixa igen till en slät smet. Kyl direkt. Serveras kall med grillat eller rostat bröd till.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden