Gå direkt till innehåll
Stugröd är här och sommarens långa grillfest kan börja!
Stugröd är här och sommarens långa grillfest kan börja!

Blogginlägg -

Sommar, sol och Stugröd, såklart!

Inför den stundande sommaren lanseras nu Stugröd, ett smakrikt och ekologiskt rött vin som andas kontemplation, sol och semester. Vinet är en hyllning till något av det mest svenska vi har; den röda stugan med vita knutar. När det gäller matkombinationer är svensk husmanskost utomordentliga sällskap, men framför allt är det ett perfekt val till sommarens alla grillkvällar med nära och kära.


Caroline i köket har komponerat ihop ett grillrecept som passar utmärkt till Stugröd, där hon bjuder på grillspett och krämig dillpotatis med saltgurka:

Grillspett är alltid lika praktiskt att lägga på grillen, oavsett om man blir många eller väljer att grilla lite enklare på picknicken. Även en god potatissallad hör till det latsköna sommarköket: den här är fylld av svensk smak och har en krämig dressing vilket gör att ingen extra sås behövs. För att matcha den svenska sommarkänslan och enkelheten passar vinet Stugröd alldeles ypperligt: ett smakrikt och ekologiskt rött vin som andas kontemplation, sol och semester. Och den praktiska bag- in- boxen gör det lätt att ta med sig vinet till huset på landet, såväl som på det stundande utehänget. Stugröd bag-in-box, har artikelnummer 53059 och kostar 199 kr för 3000 ml.

4 portioner

600 g nötkött, t ex entrecôte/ryggbiff eller fläskkarré
150–200 g rökt sidfläsk i bit eller valfri korv
salt
Nymald peppar
Grillspett

Potatissallad

Ca 800 g kokt kall färskpotatis
1 liten hackad rödlök
1 dl hackad gräslök
4 hela saltgurkor i stavar
Ca 7 dl löst packad babyspenat

Dressing

2 äggulor
1 tsk pressad citron
1 riven vitlöksklyfta
2 tsk grov skånsk senap
4 ansjovisfiléer
1 ½ dl hackad dill
1 ½ dl rapsolja
2 msk vatten
salt
nymald vitpeppar

1. Grillspett: Skär kött och fläsk eller korv i mindre bitar. Varva valfria ingredienser på spett. Om grillspett av trä används blötlägg dem i kallt vatten en stund, då bränner de inte så lätt.

2. Grilla spetten hastigt runtom. Nötkött får gärna ha en rå kärna i mitten, men fläskköttet ska vara precis genomstekt. Krydda med salt och peppar.

3. Sallad: Börja med dressingen. Mixa äggulor, citron, vitlök, senap, ansjovis och dill med mixerstav i en hög smal skål.

4. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Blanda i vattnet och smaka av med salt och peppar.

5. Skär potatisen i bitar och blanda med dressingen. Vänd ner rödlök, gräslök, gurka och spenat strax före servering.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden