Blogginlägg -
Sköna Hönan - en nykläckt nyhet som passar utmärkt till Kycklingfajitas!
Påsken är nu över och just i år kan vi med säkerhet konstatera att ägget kom före hönan. Det nya, läckra rieslingvinet Sköna Hönan kommer istället lagom till våren, och tack vare restsötman passar vinet utmärkt att både servera väl kylt som det är eller till maträtter med lite chilihetta. Varför inte göra som matkreatören Linnéa på Linnéas Skafferi och kombinera vinet med kryddig Kycklingfajitas? Här är hennes recept:
Fajitas är en favorit här hemma. Det går rysligt snabbt att laga, passar att äta en stressig tisdag men även till fredagsmyset. Sen kan du dessutom variera dina fajitas helt efter vad du gillar bäst. Här har jag tagit den oslagbara kombinationen av kryddig kyckling, syrlig lime, het chili och sen sötma både från den rostade majsen och mangon. Helt klart en av mina favoriter.
Jag har rysligt svårt för smaken av koriander. Men i rätter som dessa passar det så bra med något grönt till, då kan man ta bladpersilja istället.
Kycklingfajitas med rostad majs
4 portioner. Tid: ca 25 min
900 g kyckling
Olja att steka i
1 msk spiskummin
1 msk paprika
2 tsk örtsalt
Chili flakes
1 grön paprika
2 röda paprikor
Purjolök
Saft och skal från 1 ekologisk lime
2 majskolvar
Salt
1 mango
1 gurka
1 avokado
1 färsk chili
persilja/koriander
gräddfil
tortillabröd
Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja. Ha i kycklingen och krydda med spiskummin, paprika, örtsalt och lite chiliflakes.
Strimla paprika och purjolök. Ha i det i stekpannan tillsammans med kycklingen och stek tills kycklingen är helt genomstekt och paprikan mjuknat. Smaka av med skal och saft från 1 lime och eventuellt mer salt och kryddor.
Skär bort majskornen från kolvarna. Rosta tills de börjar få fin färg i en stekpanna med olja. Salta.
Skär gurka, mango och avokado i mindre bitar. Lägg upp den stekta kyckling- och paprikaröran på tortillabröd. Toppa med rostad majs, mango, gurka och avokado. Strö över finhackad chili och lite persilja eller koriander.
Ringla sist över gräddfil.