Gå direkt till innehåll
Sköna Hönan - en nykläckt nyhet som passar utmärkt till Kycklingfajitas!
Sköna Hönan - en nykläckt nyhet som passar utmärkt till Kycklingfajitas!

Blogginlägg -

Sköna Hönan - en nykläckt nyhet som passar utmärkt till Kycklingfajitas!

Påsken är nu över och just i år kan vi med säkerhet konstatera att ägget kom före hönan. Det nya, läckra rieslingvinet Sköna Hönan kommer istället lagom till våren, och tack vare restsötman passar vinet utmärkt att både servera väl kylt som det är eller till maträtter med lite chilihetta. Varför inte göra som matkreatören Linnéa på Linnéas Skafferi och kombinera vinet med kryddig Kycklingfajitas? Här är hennes recept:

Fajitas är en favorit här hemma. Det går rysligt snabbt att laga, passar att äta en stressig tisdag men även till fredagsmyset. Sen kan du dessutom variera dina fajitas helt efter vad du gillar bäst. Här har jag tagit den oslagbara kombinationen av kryddig kyckling, syrlig lime, het chili och sen sötma både från den rostade majsen och mangon. Helt klart en av mina favoriter.

Jag har rysligt svårt för smaken av koriander. Men i rätter som dessa passar det så bra med något grönt till, då kan man ta bladpersilja istället.

Kycklingfajitas med rostad majs

4 portioner. Tid: ca 25 min

900 g kyckling
Olja att steka i
1 msk spiskummin
1 msk paprika
2 tsk örtsalt
Chili flakes
1 grön paprika
2 röda paprikor
Purjolök
Saft och skal från 1 ekologisk lime
2 majskolvar
Salt
1 mango
1 gurka
1 avokado
1 färsk chili
persilja/koriander
gräddfil
tortillabröd

Strimla kycklingen. Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja. Ha i kycklingen och krydda med spiskummin, paprika, örtsalt och lite chiliflakes.

Strimla paprika och purjolök. Ha i det i stekpannan tillsammans med kycklingen och stek tills kycklingen är helt genomstekt och paprikan mjuknat. Smaka av med skal och saft från 1 lime och eventuellt mer salt och kryddor.

Skär bort majskornen från kolvarna. Rosta tills de börjar få fin färg i en stekpanna med olja. Salta.

Skär gurka, mango och avokado i mindre bitar. Lägg upp den stekta kyckling- och paprikaröran på tortillabröd. Toppa med rostad majs, mango, gurka och avokado. Strö över finhackad chili och lite persilja eller koriander.

Ringla sist över gräddfil.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Monica Myrvold

Presskontakt Digital Marketing Manager +46 (0) 70 201 99 20
Tove Wredler Wennström

Tove Wredler Wennström

Presskontakt Content Manager folk o folk +46 (0) 70 289 08 42
Mikaela Lundén

Mikaela Lundén

Presskontakt Commercial Coordinator Spirits Sweden Press contact

Caroline Tull

Presskontakt Presskontakt 0761467436

Relaterat innehåll

folk o folk

Anora Group är ett ledande företag inom vin- och sprit i Norden och en global föregångare inom hållbarhet. Deras marknadsledande portfölj består av egna ikoniska nordiska varumärken samt ett brett utbud av internationella vin- och spritvarumärken. Anora Group exporterar till över 30 marknader globalt. Företaget inkluderar även Anora industry- och logistikföretaget Vectura. År 2020 var Anoras sammanlagda nettoomsättning 6,4 miljarder kronor och företaget sysselsätter cirka 1100 anställda. Anora Groups aktier är noterade på Nasdaq Helsinki och Euronext Oslo.

www.anora.com

Anora Sweden
Sandhamnsgatan 63
115 28 Stockholm
Sweden