Blogginlägg -
”Mästerverket” Il Capolavoro & Pancetta Pasta - en klassisk smakkombination som alltid går hem!
Pasta med pancetta
4 portioner. Tid: ca 20 min
250 g pancetta
4 port pasta
10 cm purjolök
2-4 vitlöksklyftor
1 msk kalvfond
1 tsk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl riven parmesan + extra att riva över vid servering
1-2 dl pastavatten
120 g bladspenat
svartpeppar
salt
Knaperstek pancetta i en stekpanna. Koka upp pastan och koka tills den är al dente.
Skiva purjolök tunt. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka med panchettan tills den mjuknar. Tillsätt kalvfond, dijonsenap, grädde och riven parmesan. Rör om och låt allt koka ihop till en sås.
Vänd i pastan och lite av pastavattnet och låt pastan koka klart i såsen. Ha i bladspenaten och vänd runt allt. Tillsätt ev mer pastavatten om det behövs. Smaka av med svartpeppar och salt.
Ha upp på tallrikar och toppa med mer riven parmesan.
(Recept & bilder av Linnéas Skafferi)