2020-11-25 06:45Pressmeddelande

Xanté kammar hem dubbelt i The Spirits Business Liqueur Masters

Nyligen avgjordes den årliga tävlingen The Spirits Business Liqueur Masters där världens främsta likörer blindtestas och betygssätts. I år tilldelades både originalet Xanté Cognac & Pear och nykomlingen Xanté Coconut Cream & Pear pris i sina respektive kategorier.

Tävlingen, som arrangeras av den framstående branschtidningen The Spirits Business, samlar några av världens främsta likörproducenter till ett blindtest, där en jury poängsätter varje likör från 0 till 100. Utmärkelser delas därefter ut i tre nivåer: Master, Gold och Silver.

Xanté Cognac & Pear tilldelades en Master, den yttersta utmärkelsen, i kategorin fruktlikörer. Xanté Cognac & Pear lanserades på den svenska marknaden på 90-talet och blev en succé som än idag står sig som en av de främsta fruktlikörerna på marknaden.

Xanté Cognac & Pear tog världen med storm på 90-talet och det finns nog få i Sverige som inte druckit en Lennart när det begav sig. Utmärkelsen ser jag som en del i det uppsving som vi fått med produkten och varumärket de senaste åren, vilket är väldigt glädjande. Xanté är en produkt som förtjänar all framgång, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Xanté.

De senaste åren har en stor satsning gjorts på att utveckla Xantés varumärke och dess produktportfölj. Teamet bakom Xanté har arbetat intensivt med produktutveckling och lanserat flera älskade produkter, alla med smaken av söta päron i centrum.

En av nykomlingarna i portföljen, den veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear, kammade hem Xantés andra pris, Gold i kategorin gräddlikör.

Det har funnits en viss tveksamhet i branschen till hur veganska alternativ ska kunna stå upp mot traditionella varianter i gräddlikörskategorin. För oss har det alltid varit viktigt att utmana det traditionella och fokusera på innovation. Nu har vi verkligen bevisat att det går att göra en vegansk produkt som inte gör avkall på kvaliteten – tvärtom utses den nu till en av de bästa i kategorin. Jag är väldigt stolt över det arbete vi har gjort, avslutar Sanna Sundin.

I Xanté-familjen finns utöver Xanté Cognac & Pear och Xanté Coconut Cream & Pear också syrliga Xanté Sour & Pear, chokladlikören Xanté Dark Chocolate & Pear, päronbubblet Xanté Sparkling & Pear och nyligen lanserades Xanté Rum & Pear.

Produktblad för Xanté Cognac & Pear->
Produktblad för Xanté Coconut Cream & Pear->

Vid frågor kontakta:
Sanna Sundin, Senior Brand Manager Scandinavia
sanna.sundin@altiacorporation.com
070 556 89 88


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas