2021-05-05 10:10Pressmeddelande

Sveriges främsta aquavit O.P. Anderson gräver guld i hela världen

O.P. Anderson har gjort det igen, kammat hem guld i ett mästerskap inom sprit. Tidigare idag tillkännagavs resultatet i den senaste i raden av prestigefyllda sprittävlingar i världen, årets upplaga av San Fransisco World Spirits Competition. Här vinner O.P. Anderson den gyllene topplaceringen för O.P. Anderson Aquavit.

Medaljregnet över O.P. Anderson fortsätter. I den eminenta sprittävlingen San Fransisco World Spirits Competition koras årligen världens mest förnäma spritsorter av en jury som provar alla produkter blint. O.P. Anderson Aquavit har vunnit Double Gold i kategorin Best Aquavit vilket betyder att samtliga i juryn, bestående av ett femtiotal respekterade och erfarna experter inom spritindustrin, har rankat produkten högst. Double Gold ges endast till de absolut bästa spritskapelserna i världen. Som om inte det vore nog fick O.P. Anderson även utnämningen Best of Class, Best Aquavit, i samma tävling. De här priserna är en fortsättning av framgångssagan för O.P. Anderson Aquavit. Redan i år har den också vunnit guld i bland annat International Spirits Competition, en tävling där även O.P. Anderson Björk Aquavit och O.P. Anderson Klar Aquavit tillägnats medaljer av ädlaste valör.

-O.P. Anderson är ett ikoniskt varumärke som är en stor del av det svenska dryckesarvet. Att vi har fått dessa utmärkelser samt ett internationellt erkännande är inte bara storslaget och imponerande utan också ett bevis på att O.P. Anderson håller exceptionellt hög kvalitet. Jag är otroligt stolt och samtidigt ödmjuk över att få arbeta med Sveriges äldsta och mest anrika aquavit där gediget hantverk alltid står i centrum, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia.

O.P. Anderson stor del av svensk dryckeskultur

Sverige har en unik snapstradition med en historia som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden. O.P Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika aquavit. Sedan 1891 har den varit en stor del av vårt lands dryckeskultur då den lanserades av Carl August Anderson som en hyllning till sin far Olof Peter Anderson.

Kryddad med de typiska svenska akvavitkryddorna kummin, anis och fänkål är den för många det självklara valet av snaps vid varje högtid. Kryddspriten är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och lagrad i sex månader på stora ekfat som är över 100 år gamla, vilket ger akvaviten en komplex, välbalanserad och mjuk smak. Idag tillverkas den helt enligt hantverksmässiga metoder på O.P. Anderson Distillery i Matfors utanför Sundsvall.

-Det känns helt fantastiskt att vinna så fina priser både för den 130-åriga O.P. Original, men även för de nyare recepten som jag knåpat ihop. Det finns inga genvägar, alla är gjorda med samma hantverksmetoder som tar fram det bästa ur de ekologiska kryddorna de är gjorda på, säger Jonas Odland, Master Blender för O.P. Anderson.

O.P. Anderson Aquavit
Arikelnr: 42
Pris: 259kr/350 ml,  284kr/700 ml
Alkoholhalt: 40%

För mer information,  kontakta:
Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia
sanna.sundin@altiagroup.com

Utmärkelser för O.P. Anderson 2020 - 2021

Best in Class och Double Gold, San Francisco World Spirits Competition, O.P. Anderson Aquavit
Gold International Spirits Challenge, O.P. Anderson Aquavit
Gold International Spirits Challenge, O.P. Anderson Klar
Gold International Spirits Challenge, O.P. Anderson Björk
Aquavit of the Year 2020, New York International Spirits Competition, O.P. Anderson Aquavit
Gin Master Spirits Masters, O.P. Anderson Distillery London Dry Gin
Best Contemporary Gin Sweden World Gin Awards, O.P. Anderson


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas

Relaterad media