2020-11-26 13:47Pressmeddelande

Säsongens drink är The Negroni Warmer!

Nu när kylan sakta, sakta börjar smyga sig inpå oss och kanske den mörkaste hösten som infunnit sig i fredstid tagit ett ordentligt grepp känns det viktigare än någonsin att ha något värmande i glaset som piggar upp.

Sedan länge har Svenskarnas ohotade älskling på den varma drinkscenen varit Irish Coffee. En fantastisk drink som när den blir komponerad rätt blandar kaffe, Whiskey, socker och grädde på ett sätt som får oss att ständigt återkomma.

Otaliga variationer versioner har sett dagens ljus sedan den skapades på en flygplats på Irland med olika likörer och spriter istället för den Irländska Whiskeyn. Men samtliga nästan helt uteslutande med kaffe som bas.

Det är nu dags att klä oss i en ny skrud där säsongens nya mirakulösa blandning tar ut svängarna nå grönjävligt och kombinerar värmen och den silkeslena grädden från en ”Irish” med…

…Negroni! Detta ger oss den helt nya och nästan ohemult trendiga men ändå bekanta och familjära - Negroni Warmer! Drinken som är lika familjär på familjesemestern med familjen som när du bjuder ut en art director på AW på Södermalm.

Negroni är världens just nu, tveklöst trendigaste drink och består av gin, vermouth och röd bitter som blandas i lika delar över is och nuddade första gången någonsin Greve Camillo Negronis läppar år 1919 i Florens.

Detta kan låta lika mycket som galenskap för både Bengt i mexitegelvillan i Krylbo som för Martin i sin studiolägenhet med öppen planlösning i Midsommarkransen. Men sanningen är att denna kombination av smaker och färger resulterar inte bara i en otroligt vacker drink för ögat att beskåda utan också en fantastisk smakkombination av sött, bittert, kallt, varmt, lent och rivigt.

Hur blandar man då denna makalösa skapelse?

• Va roligt att du frågar!
Man tar helt enkelt lika delar av ingredienserna i en Negroni av hög kvalitet tillsammans med vatten och socker. Sedan värmer du detta på spisen, häller upp i ett glas. Toppar sedan men lättvispad grädde och river lite apelsinskal (muskot går också bra) på toppen.

Exempel på recept för en servering
(Denna ändras med enkelhet för ökad styrka eller för att dela med någon annan.)

2cl Hernö Old Tom Gin
2cl Antica Formula Vermouth
2cl Carpano Botanic Bitter
2cl vatten
2cl strösocker

Produktblad för Hernö Old Tom->
Produktblad för Antica Formula Vermouth->
Produktblad för Carpano Botanic Bitter->

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Möller, Brand Manager Altia 


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas