2021-04-22 06:05Pressmeddelande

Prisregn över Bunnahabhain i årets upplaga av World Whiskies Awards

Nyligen tillkännagavs resultatet i den prestigefyllda tävlingen World Whiskies Awards som i år ägde rum online på grund av den rådande pandemin. Priserna fullkomligt haglade över Bunnahabhain som förärades med inte mindre än 3 guldmedaljer.

I World Whiskies Awards utses årligen världens mest förnäma whiskysorter och bakom tävlingen står den erkända tidskriften Whisky Magazine. I år har runt 1000 whiskysorter från hela världen provats blint av jurymedlemmar och bedömts i 14 olika kategorier. För Bunnahabhain blev det storslam då de korades som vinnare i tre single malt-kategorier. Bunnahabhain 12 tilldelades guldmedalj i kategorin ”upp till 12 år”, Bunnahabhain 18 i gruppen ”13–20 år” och Bunnahabhain 25 i klassen ”21 år och äldre”. Dessutom tog de även silver med Toiteach A Dhà för icke åldersbestämd single malt-whisky.

Bunnahabhain som ligger på den förlovade ön Islay utanför Skottlands västkust är ett destilleri som varit en del av öns whiskyhistoria sedan slutet av 1800-talet. Bunnahabhain är gaeliska och betyder flodens mynning och dess läge på sydsidan av ön gör det än idag till ett av Skottlands mest isolerade destillerier.

Bunnahabhain 12 har en balanserad smak av malt tillsammans med påtaglig fatkaraktär. Här finns tydliga toner av aprikoshonung, hasselnötter, apelsinmarmelad och vanilj tillsammans med inslag av rök. Bunnahabhain 18 har en aromatisk doft med lätta röktoner följt av toner av gräddkola, sherry, nötter, läder och fat. Smaken har tydliga toner av fat tillsammans med en nötighet och kryddighet och inslag av sherrytoner och havssalt. Bunnahabhain 25 har en fruktig doft med mörka sherryaromer, rostade nötter, choklad, läder och inslag av apelsin. Komplexa, rika och intensiva smaker av russin, choklad, dadlar och körsbär som fyller hela munnen. Bunnahabhain Toiteach A Dhà har en påtagligt rökig doft med välbalanserade inslag av tjära, choklad, halm och nötter. Smaken har tydliga toner av lakrits, tobak och läder i kombination med torkade aprikoser och en uppfriskande gräsighet.

-Att Bunnahabhain 12, 18 och 25 alla har utsetts till kategorivinnare i sina respektive kategorier i World Whiskies Awards är både storartat och imponerande. Samtidigt är jag otroligt stolt över att arbeta med denna whiskyproducent som lägger sådant gediget arbete på whiskyns kvalitet och karaktärer, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager för Bunnahabhain på Altia.

Bunnahabhain 12 years
Artikelnr: 10059
Pris: 549kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,3 %

Bunnahabhain 18 years
Artikelnr: 81387
Pris: 1499kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,3 %

Bunnahabhain 25 years
Artikelnr: 85418
Pris: 3498kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,3 %

Bunnahabhain Toiteach A Dhà
Artikelnr: 82174
Pris: 499kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,3 %

 

För mer information, kontakta:
Nicole Gilek, Senior Brand Manager Altia
nicole.gilek@altiacorporation.com


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas