2021-06-21 06:15Pressmeddelande

Prisbelönta Bunnahabhain lanserar en toppwhisky i exklusiv upplaga exklusivt för Skandinavien

Nu lanseras Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask, en tolvårig whisky som är många whiskykännares dröm. En single malt whisky av högsta kvalitet från den mytomspunna ön Islay utanför Skottlands kust. Den begränsade upplagan är endast tillägnad den skandinaviska marknaden varav enkom 170 flaskor kommit till Sverige.

Whiskyn Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask har slutlagrats i Bunnahabhain bukten med slutfinish i 36 månader på ett utsökt franskt Muscat Hogshead fat. Därefter har den tappats på flaska för att sedan släppas endast på den skandinaviska marknaden. I Sverige finns endast 170 flaskor av den här rariteten som är en cask strength.

Bunnahabhain som ligger på den förlovade ön Islay utanför Skottlands västkust är ett destilleri som varit en del av öns whiskyhistoria sedan slutet av 1800-talet. Bunnahabhain är gaeliska och betyder flodens mynning och dess läge på sydsidan av ön gör det än idag till ett av Skottlands mest isolerade destillerier. Vid senaste World Whiskies Award som är en av värdens mest prestigefulla whiskytävlingar förärades Bunnhahabhains whiskies med inte mindre än tre guldmedaljer för bästa whisky i olika kategorier. Något som vittnar om ett omsorgsfullt arbete kring whiskyns kvalitet och karaktärer.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask har en inbjudande bärnstensgul färg. Doften är aromatisk med tydliga inslag av rostade fat och karamell. Smaken är fyllig men lätt där inslag av choklad, kryddor, rostade nötter och bär är mest framtonande. Toner av knäck och söt grapefrukt tillsammans med ekfatstoner är också ljuvliga smakinslag i den här rariteten. En mycket balanserad whisky där eftersmaken stannar kvar länge i munnen. Serveras som den är eller med en skvätt vatten efter eget önskemål.

"This exquisite dram has all the elegance of French muscat and sweet nuttiness of Bunnahabhain, bottled at the perfect point of its maturation, at cask strength, for the greatest flavour and mouth feel." Andrew Brown, Distillery Manager

-Det är otroligt roligt att vi fått möjligheten att lansera en whisky framtagen enbart för Skandinavien. Det är första gången den släpps i Sverige och jag tror och hoppas att alla whiskyälskare i vårt avlånga land kommer tycka det här är något speciellt, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager för Bunnahabhain på Altia.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask lanseras den 21 juni i Systembolagets beställningssortiment.

Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask
Ursprung: Islay, Skottland
Artikelnr: 52646
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 56,5% (Cask Strength)
Pris: 1999kr
Produktblad->

För mer information, kontakta:
Nicole Gilek, Senior Brand Manager Altia
nicole.gilek@altiacorporation.com

 

 


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas

Relaterad media