2021-06-07 06:15Pressmeddelande

O.P. Anderson i spännande samarbete med det framgångsrika mikrobryggeriet Omnipollo

I dagarna lanseras Omnipollo®️ Anderson alkoholfri snapsöl som är ett samarbete mellan den klassiska och anrika aquaviten O.P. Anderson och mikrobryggeriet Omnipollo. Det hantverksmässigt framställda snapsölet är den optimala törstsläckaren till sommarens alla mattillfällen och framtagen för att passa perfekt i sällskap med O.P. Anderson Aquavit.

Bakom Omnipollo står bryggare Henok Fentie och konstnären Karl Grandin som gjort sig ett namn genom sina experimentella och innovativa ölsorter. Bryggeriet har rönt stora branschframgångar både i Sverige och utomlands där flertalet öler har vunnit fina utnämningar och priser. Omnipollo har precis öppnat ett eget bryggeri i en före detta kyrka i Sundbyberg. Snapsölet är emellertid bryggt i ett sedan länge etablerat bryggeri i Belgien tillsammans med en av världens främsta bryggmästare tillika vän till parhästarna, Dirk Naudts.

Snapsölen befinner sig i gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär. Humlesorterna Nelson Sauvin och Citra ger fruktiga aromer blandat med toner av druvor som för tankarna till vitt vin.

-Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Namnet Omnipollo är en kombination av ordet omnipotens och ordet pollo som betyder kyckling på spanska. Påhittat och kan kanske kännas krångligt, men vi älskar det, säger Henok.

O.P. Anderson Aquavit är kryddad med de typiska svenska akvavitkryddorna kummin, anis och fänkål och är för många det självklara valet av snaps vid varje högtid. Kryddspriten är hantverksmässigt framställd på utvalda ekologiska råvaror och lagrad i sex månader på stora ekfat som är över 100 år gamla, vilket ger akvaviten en komplex, välbalanserad och mjuk smak.

-Sverige har en unik snapstradition med en historia som sträcker sig hundratals år bakåt i tiden. O.P. Anderson Aquavit är Sveriges äldsta och mest anrika aquavit. Att förena den med en öl från ett nyskapande och kreativt bryggeri som Omnipollo känns väldigt spännande och helt rätt i tiden, säger Jonas Odland, Kryddmästare på Altia. Omnipollo®️ Anderson alkoholfri snapsöl passar bra i sällskap med O.P. Anderson Aquavit när man vill dricka både snaps och öl samtidigt, då kombinationen håller ner alkoholmängden. Dessutom är O.P. Anderson i sällskap med en blommig och fruktig humlearom som finns i snapsölen bra ihop smakmässigt och ännu bättre under sommartid när det är varmt och de flesta vill ha något läskande. På samma vis blir det en kul och bra kombo att blanda snapsen i ölen för att få till en O.P. IPA; 5cl O.P. Orginal till 33cl alkoholfri blir ca 5,3 %vol vilket motsvarar en starköl, säger Jonas.

Omnipollo®️ Anderson alkoholfri snapsöl lanseras den 10 juni och kommer på en flaska om 330 ml. Ölet framställs genom en kort och avbruten jäsning, vilket gör att alkoholstyrkan stannar på under 0,3%. Den säljs i dagligvaruhandeln och även på ett urval restauranger runtom i landet.

För mer information, kontakta:
Altia
Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia
sanna.sundin@altiagroup.com

Omnipollo
Henok Fentie, Bryggare på Omnipollo
henok@omnipollo.se


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas