2021-04-08 05:45Pressmeddelande

Nyhet! Casal Garcia Rosé - ett pärlande rosévin från trendiga Portugal

Kicka igång våren med en rosé! Nu lanseras Casal Garcia Rosé från det populära vinvarumärket Casal Garcia och den portugisiska producenten Aveleda. Casal Garcia Rosé är friskt och fruktigt med lite spritsig karaktär och passar perfekt att avnjutas i sällskap med vänner när vårsolen värmer. Det fräscha rosévinet har en låg alkoholhalt på 9,5 procent och passar bra en varm vårkväll på balkongen eller en ledig eftermiddag i solen. Casal Garcia Rosé gör sig utomordentligt som sällskapsvin men passar också bra att kombinera med matiga sallader med fisk och kyckling eller plockmat med exempelvis charkuterier och jordgubbar. Doften är intensiv med inslag av hallon, vattenmelon och röda vinbär. Smaken är fruktig med inslag av söta hallon, vattenmelon och apelsin.

Casal Garcia Rosé är gjort på druvorna Touriga Nacional, Tinta Roriz och andra lokala druvor, och druvorna kommer bland annat från den välkända vinregionen Vinho Verde DOC som ligger i nordvästra Portugal. Vinregionen är känd för sina lättsamma och friska viner med lätt spritsighet. Klimatet är något svalare och lite regnigare i detta område vilket gör att viner som görs på druvor härifrån får hög fruktsyra, är rika på mineraler och har en relativt låg alkoholhalt.

Det är med stor glädje som vi introducerar ett rosévin från Casal Garcia, som även ligger bakom världens mest sålda Vinho Verde. Roséviner är omåttligt populära i Sverige och intresset för portugisiska viner är stort. Därför känns det extra roligt att kunna erbjuda svenska konsumenter ett friskt och fruktigt rosévin med pärlande karaktär från ett välkänt portugisiskt varumärke. Rosévinet har dessutom en låg alkoholhalt och passar både till vardags och mer festliga tillfällen i sommar, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Altia.

Det välkända vinvarumärket Casal Garcia står bakom världens mest sålda Vinho Verde. Casal Garcia skapades 1939 när fransmannen Eugène Hélisse blev anställd som vinmakare av ägaren Roberto Guedes på egendomen Quinta da Aveleda i Penafiel, i Portugal. Fransmannens utlovade förbättringar gav resultat och första skörden blev en succé - det lätta, friska och pärlande vinet fick namnet Casal Garcia. Casal Garcia introducerades på den svenska marknaden under mitten av 1970-talet. Sedan dess har det vita Vinho Verde-vinet varit en favorit bland svenska konsumenter, och är ett av de bäst säljande portugisiska vita vinerna i Sverige.

Viner från Portugal ökar i popularitet

Försäljningen av portugisiska viner har ökat stadigt i Sverige de senaste åren. Bara de senaste 12 månaderna ökade försäljningen av portugisiska viner på Systembolaget med 42 procent. En av anledningarna är att Portugal har många spännande vinregioner, och landet producerar ett brett utbud av kvalitetsviner som görs på intressanta inhemska och lokala druvsorter.

Aveleda är ett familjeföretag som grundades 1870 och drivs idag av den femte generationen Guedes. Den vackra egendomen Quinta da Aveleda har anor sen 1600-talet och ligger i orten Penafiel. Vinproducenten har sin bas i vinregionen Vinho Verde men är även aktiv i regionerna Douro, Bairrada och Algarve. Viktiga kärnvärden i företaget är att producera vin på ett hållbart sätt, bevara den biologiska mångfalden samt att ha ett öga för detaljer.

Casal Garcia Rosé finns nu i Systembolagets beställningssortiment.


Casal Garcia Rosé
Ursprung: Portugal
Artikelnr: 51278
Pris: 74 kr
Alkoholhalt: 9,5 %
Druvor: 30% Touriga Nacional, 30%Tinta Roriz samt andra lokala druvor.

Produktblad för Casal Garcia Rosé->


För frågor eller mer information, vänligen kontakta: 
Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager Altia
marie.louise.feiler@altiacorporation.com

 


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas

Relaterad media