2021-10-11 06:21Pressmeddelande

Nya vinterfavoriter från Blossa

Inför årets kommande glöggmingel presenterar Blossa två spännande nyheter – Blossa Trestjärnig Brons spetsad med whiskey och Blossa Sparkling & Spices Classic Red i alkoholfri tappning.

Redan 1997 lanserades Blossa Trestjärnig Guld – en vinterdryck spetsad med cognac. 2002 kom uppföljaren Blossa Trestjärnig Silver spetsad med vit rom och nu kommer ett efterlängtat tillskott till den trestjärniga familjen – Blossa Trestjärnig Brons. Likt sina två föregångare är också detta en vinterdryck men nu spetsad med irländsk whiskey.

Blossa Trestjärnig Brons är en elegant balans av vitt vin, Moscatelle och Mistela, samt klassiska glöggkryddor och irländsk whiskey. En kylig vinterdag fungerar drycken utmärkt att värma upp för att avnjutas, men den kan med fördel även serveras rumstempererad. Förslagsvis som en avec i ett cognacsglas eller likörglas, säger Caroline Grundström, Brand owner, Anora Group.

Tidigare år har Blossa lanserat Sparkling & Spices Citrus och Sparkling & Spices Classic Red. Nu kompletteras den populära Blossa Sparkling-serien med ett alkoholfritt alternativ – Blossa Sparkling & Spices Classic Red Alkoholfri. Förlagan är förra årets succé Blossa Sparkling & Spices Classic Red, en dryck med fyllig karaktär och trevlig sötma, baserad på glöggkryddor och rött mousserande vin. Den alkoholfria tappningen har samma vackra röda färg och likartad smakprofil som originalet.

Kombinationen av glögg och mousserande vin har redan blivit en självklarhet vid vinterns alla tillställningar. Lika självklart är det med alkoholfria alternativ vid festligheter och julbord. Den nya alkoholfria serveras bäst väl kyld i ett champagneglas. Garnera den gärna med en elegant apelsinskiva och servera med mingeltillbehör som salta mandlar eller en bit vällagrad ost, säger Caroline Grundström.

Blossa Trestjärnig Brons finns nu i Systembolagets beställningssortiment och priset är 115kr för 500ml. Artikelnumret är 52545.

Blossa Sparkling & Spices Red Alkoholfri finns hos Systembolaget från den 1 november och priset är 59kr kr för 750ml. Artikelnumret är 1196.

För mer information, vänligen kontakta:
Emelie Eriksson, Senior Brand Manager, Anora,
070-374 41 96, emelie.eriksson@anora.com

Christoffer Sjölin, Jung Relations,
070-661 92 10, christoffer.h.sjolin@jungrelations.com

 


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas