2021-03-15 06:45Pressmeddelande

Kronvodka - kronjuvel nu med stilren förpackning i begränsad upplaga

Kronvodka är det populära brännvinet som besitter en oerhört rik historia med kungliga anor daterat sent 1700-tal. Med sin unika smakkaraktär har den sedan länge legat i topp bland svenska konsumenters vodkafavoriter. Nu får den anrika produkten en perfekt inramning i form av en presentförpackning där både stil och design går hand i handske med flaskan. Boxen finns i begränsad upplaga och endast under en kortare tid.

Kronvodka är en svensk vodka med kungligt arv från 1700-talet då Kronan med regent Gustav III i spetsen såg till att inrätta ett sextiotal kronobrännerier för att möta konkurrensen från den allt mer omfattande illegala sprittillverkningen i Sverige. Målet var tydligt; att framställa brännvin av hög kvalitet som skulle konkurrera ut den olagliga spriten som bredde ut sig bland gods och gårdar. De första stegen till dagens Kronvodka var tagna. För att garantera kvalitet serverades det endast på noggrant utvalda krogar och för att framhålla kronbrännvinets legala status försågs de med skyltar med riksvapnet. Sedan Gustav III:s dagar har den traditionella processen att destillera förfinats och idag är Kron en högklassig och ansedd vodka som dessutom är unik i sitt slag.

-Att skapa en balanserad karaktär på en vodka är en sann konst och medan många försökt är det få som lyckats hitta en genuin personlighet i slutresultatet, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager på Altia och produktchef för Kronvodka. -Framgången ligger i kombinationen mellan dess unika recept och den omsorgsfulla hanteringen av alla steg i framställningen. Hela processen bevakas av vår erfarne Master Blender, Jonas Odland som säkerställer att Kronvodkas unika smak består år efter år, säger Sanna.

-Det som främst ger Kronvodka sin enastående karaktär är den fatlagrade kornspriten som är destillerad i kopparpannor på samma sätt som maltwhisky. Vi lagrar sedan vår kornsprit på utvalda bourbonfat i 2 ½ år för att utveckla den stil vi kallar Kron, säger Jonas Odland, Master Blender hos Altia och för Kronvodka.

Kronvodka har en rund, mjuk och fyllig smak med en liten sötma. Torkad frukt i kombination med inslag av säd, en brödig ton samt en fläkt av vanilj från bourbonfaten bidrar till dess unika smak. Att sippa på den väl kyld med en isbit eller två är en njutning i sig men den passar också utmärkt som huvudingrediens i den klassiska cocktailen Vodka Martini. Kronvodka är en vodka i vilken man känner dåtidens vingslag i en flaska fylld med historia och kuriosa. Med den nya presentförpackningen är den en given gåva till vodkafantaster och jubilarer.

Kronvodka
Ursprung: Sverige
Artikelnr: 4
Pris: 239kr

För mer information kontakta:
Sanna Sundin, Senior Brand Manager Altia
sanna.sundin@altiagroup.com

Vodka Martini                                        
Ingredienser:
6 cl Kronvodka
1 cl torr vermouth
Oliv (på drinkpinne)                    
Is

Gör såhär:
Börja med att blanda Kronvodka och vermouth i ett rörglas. Fyll det sedan rikligt med is och rör drinken med sked i minst 15 sekunder. Sila därefter upp drinken i ett väl anpassat dry- martini-glas. Sätt en oliv på en drinkpinne och lägg i glaset som garnityr. En Vodka Martini är en social cocktail så skapa den gärna framför dina gäster. Vi väljer att röra drinken istället för att skaka den. På så sätt undviks extra luft i drinken.

Blinier med kaviar
Ingredienser:
160g bovete
1 msk socker
7 g torrjäst
2 dl mjölk
1/2 dl gräddfil
1/2 tsk salt
2 st ägg

Förslag till topping:
Smetana, scharlottenlök, cornichons, kokt hackat ägg, gräslök och kaviar.

Gör såhär:
Blanda bovete, torrjäst och socker.
Smält smör och tillsätt mjölk och gräddfil, värm till fingervarmt.
Vispa i mjölk i mjölblandningen, vispa i ägg och salt. Låt stå i rumstemepratur till jästen är aktiverad och börjar att bubbla.
Stek blinierna i smör. När de börjar bubbla på ovansidan är det dags att vända och steka 2 min på andra sidan. Blinierna ska vara som en pingisboll i storlek.
Toppa med smetana, finhackad scharlottenlök, finhackad cornichon, hackad hårdkokt äggula, gräslök och kaviar.


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas