2020-07-09 05:45Pressmeddelande

Högsta pris till O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin i The Spirit Business Gin Masters

I måndags tillkännagavs vinnarna av världens främsta ginsorter i en av de mest ansedda branschtävlingarna, The Spirit Business Gin Masters. Årets upplaga hade över hundra deltagande ginproducenter och juryn har genom blindprovningar provat sig igenom och bedömt över flera hundra ginsorter. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin belönades med högsta priset i kategorin London Dry Gin.

Varje år utser tidskriften The Spirits Business årets främsta ginsorter i den prominenta tävlingen The Spirit Business Gin Masters som går av stapeln i London. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin vann det mest förnämsta priset av dem alla, Masters, i kategorin London Dry Gin. En Master innebär att produkten får mer än 90 poäng av 100 möjliga från varje domare.

Det är alltid lika spännande när de ringer för att meddela resultatet. Konkurrensen är hård och att vinna det högsta priset är både fantastiskt roligt och gör mig otroligt stolt, säger Linda Nordebäck, Senior Brand Manager för O.P. Anderson på Altia. O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ny produkt och den första ginen under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery. Det är extra kul att ett nytillskott får den här utmärkelsen i den här prestigefulla tävlingen. Dessutom är utnämningen ett bevis på att produkten håller hög kvalitet, fortsätter Linda.

O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin är en ekologisk hantverksgin som dessutom är en helsvensk produkt skapad av kryddmästare Jonas Odland. En aromatisk och torr gin med balanserad enbärskaraktär, toner av koriander och citrus samt ett finstämt inslag av anis. Tillverkningen sker vid O.P. Anderson Distillery, beläget i Matfors utanför Sundsvall. Här skapar man svensk dryckeshistoria och den lilla orten uppe i de norrländska skogarna är även hemvist för produktionen av bland annat O.P. Anderson Aquavit. Produkten är den första gin att produceras i destilleriet och lanserades i Sverige tidigare i år. Den har hittills tagits emot väldigt väl av de svenska konsumenterna.

O.P Anderson Distillery Organic Dry Gin passar utmärkt att sippa på i ensamt majestät men även att blanda i klassiska gindrinkar såsom Gin & Tonic och Dry Martini.

För mer information, vänligen kontakta:
Linda Nordebäck, Senior Brand Manager för O.P. Anderson
linda.nordeback@altiagroup.com

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin
Artikelnr: 82855
Pris: 289 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 40 %

Produktblad för O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin ->

O.P. Anderson Distillery
På O.P. Anderson Distillery i Sundsvall står traditionellt hantverk och ekologisk produktion i fokus. Här har man samlat stora delar av svensk akvavit- och snapsproduktion med Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och flaggskeppet O.P. Anderson Aquavit. Nu har man utvecklat produktionen till att omfatta en svensktillverkad gin, som också blir den första produkten under destilleriets eget varumärke; O.P. Anderson Distillery.


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Tove Wredler Wennström
Content Manager folk o folk
Tove Wredler Wennström