2021-06-08 06:15Pressmeddelande

Folkets favorit i 1-liters tetra, nu ekologisk och med ny design

Det populära vinet Castillo de Gredos har funnits på den svenska marknaden sedan 1998. Nu har folkets favorit på 1-liters tetra nytt ekologiskt innehåll och kommer i ny stilren förpackning. Castillo de Gredos Organic kommer från Spaniens största vinhus J. García Carrión och finns i två varianter. Det röda Castillo de Gredos Tinto Organic och det vita Castillo de Gredos Blanco Organic som båda är bra viner till fördelaktiga priser och som dessutom kan avnjutas med gott miljösamvete.

Vinerna passar perfekt till alla de tillfällen i sommar när ett enklare tetravin faktiskt gör sig bättre än ett lyxigt vin. De passar exempelvis utmärkt att bära med sig till picknicken och andra utflykter, när man vill äta middag utomhus i trädgården, som enklare bordsvin eller som bas i en fräsch sangria.

– Det är med glädje vi introducerar Castillo de Gredos Organic. Castillo de Gredos är det vin som säljer mest i Sverige och det känns därför oerhört bra att nu kunna erbjuda svenska konsumenter ekologiska viner i en klimatsmart förpackning. Det ekologiska innehållet förbättrar både vinets kvalitet, konsumentupplevelsen och är bra för miljön, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager hos Altia.

Castillo de Gredos produceras på Bodegas Vinartis av vinproducenten J. García Carrión. Egendomen ligger i området Valdepeñas och grundades redan 1875 under namnet Bodega Los Llanos. Familjen García Carrión köpte företaget 2008 och har efter övertagandet förvandlat egendomen till en toppmodern vinanläggning. Företaget producerar 4,5 miljoner liter vin per år av vinvarumärket till bara Sverige, varpå 1 miljon liter tappas på tetra. De två ekologiska vinerna som tappas på tetra kommer numer från ekologiska vingårdar och vinproducenten har arbetat med omställningen till ekologisk odling och produktion under flera år. Det är en lång process att ställa om till ekologisk produktion och det tar vanligtvis tre till fem år. Producenten planerar att även ställa om odling och produktion av varumärkets bag-in-box till eko inom ett till två år.

Castillo de Gredos har funnits på den svenska marknaden sedan 1998 och var ett av de första spanska vinerna som vann svenskarnas hjärtan. Idag är Castillo de Gredos det mest sålda vinet på Systembolaget med den vita boxen som den bästsäljande vita boxen.

Nu i ny design. De klimatsmarta tetrornas nya utseende har försetts med organiska grafiska illustrationer av växter och djur på en bakgrund i ofärgad papp som skall spegla det ekologiska innehållet.

Castillo de Gredos Blanco Organic har en medelstor doft med inslag av päron, örter och honung. Smaken är torr och fruktig med inslag av honungsmelon och päron. Passar som sällskapsdryck och till lätta och medelkraftiga fiskrätter, och passar bra till exempelvis en stekt sejfile eller en fräsch laxrulle.

Produktinformation
Castillo de Gredos Blanco Organic, 1-liters Tetra
Artikelnr: 12798
Ursprung: Spanien
Pris: 63 kr
Alkoholhalt: 12%
Ekologiskt
Klimatsmart


Castillo de Gredos Tinto Organic har en medelstor och bärig doft med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Smaken är mjuk med inslag av körsbär, blåbär och kryddor. Passar som sällskapsdryck eller till kraftiga fiskrätter, sallader och lättare kötträtter, och passar bra till exempelvis en kycklingsallad.

Produktinformation
Castillo de Gredos Tinto Organic, 1-liters Tetra
Artikelnr: 12797
Ursprung: Spanien
Pris: 66 kr
Alkoholhalt: 13%
Ekologiskt
KlimatsmartFör mer information,  kontakta:
Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager Altia
Marie-Louise.Feiler@altiacorporation.com

 


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas