2020-07-28 05:40Pressmeddelande

Fira Pride med True Colours - cavan som vill göra gott

Ingen pandemi i världen kan stoppa spridningen av budskapet om alla människors lika rättigheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller uttryck. Cavan True Colours tillsammans med Regnbågsfonden är en av de som på sitt sätt försöker sprida det viktiga budskapet – i sommar med extra draghjälp av Miss Inga.

Parader och festivaler runt om i världen må vara inställda p.g.a. Covid-19, men digitalt pågår Pride under hela sommaren i Europa. Om man vänder på resonemanget skulle man kunna säga att Pride inte alls är inställt utan snarare förlängt och pågår för fullt i andra former – digitalt eller med firanden i mindre sällskap. Och vad passar bättre för att skåla in firandet av Pride och dess budskap än ett glas True Colours Cava – som i sin tur stödjer Regnbågsfonden.

För varje såld flaska går 1 krona till Regnbågsfonden, som oavsett tid på året gör ett oerhört viktigt arbete för att hjälpa utsatta HBTQ-personer i länder där lägena är särskilt allvarliga och hjälpen därför extra viktig. Hittills har försäljningen av True Colours Cava, som lanserades 2017, inbringat 2,3 miljoner kronor till Regnbågsfondens arbete.

Sommarens upplaga av den prisbelönta cavan True Colours är designad av ikoniska dragartisten och nattklubbdrottningen Martin ”Miss Inga” Johansson. I över 25 år har han showat och underhållit – i vått och torrt och ibland under hot, med fara för sitt eget liv - som sitt glamourösa och kaxiga alter ego. När han inte uppträder som Miss Inga är han nattklubbschef på Backdoor, en klubb som vunnit flertalet såväl svenska som internationella utmärkelser som ”bästa nattklubb”. Backdoor är för närvarande stängt men det tycker inte Miss Inga är något skäl för att inte festa till i mindre sammanhang, och då gärna med ett glas True Colours Cava i handen.

- Själv firar jag Pride varje dag på min balkong! Uppklädd till tänderna och med alltid med flera flaskor bubbel på kylning, ifall någon glamourös väninna vill titta förbi.

Miss Ingas design av flaskan föreställer ett regnbågsinspirerat ormmönster.

- Att det blev just ormskinnsmönster beror på flera olika saker. Dels ömsar ormar skinn – något jag själv gör på nästan daglig basis när jag pendlar mellan att vara Martin och Miss Inga. Dessutom är det en process som många som kommer ut upplever att de genomgår. Ormskinn är också en gammal klassiker i dragbranschen. Vi dragqueens älskar glammiga mönster som leopard och orm.

True Colours är en högkvalitativ cava som belönats med bronspris i Decanter Competition, ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser. Cavan har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen.

True Colours Cava finns i Systembolagets ordinarie sortiment.

True Colours Cava
Artikelnr: 78045
Pris: 99 kr
Volym: 750 ml
Ursprung: Spanien, Penedès, DO Cava
Alkoholhalt: 12 %

Produktbladet för True Colours Cava ->

Om Regnbågsfonden
Stiftelsen Regnbågsfondens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-organisationer i hela världen, men även enskilda personer och då företrädesvis i länder där regnbågspersoner förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Stiftelsen Regnbågsfonden drivs idag av Jonas Gardell, Jon Voss, Arto Winter, Fredrik Robertsson och Kajsa Bergqvist.

För mer information, vänligen kontakta:
Dominika Peczynski på Mafioso PR
dominika@mafioso.se


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Tove Wredler Wennström
Content Manager folk o folk
Tove Wredler Wennström