2020-07-09 05:51Pressmeddelande

Dubbelt upp till Explorer i den erkända sprittävlingen The Spirit Business Gin Masters

Häromdagen tillkännagavs resultatet i en av världens främsta branschtävlingar, The Spirit Business Gin Masters, som ägde rum i London. I år blev det dubbelt upp för Explorer som förärats den ädlaste medaljen för Explorer Pink Gin i kategorin Smaksatt Gin. Explorer Gin har tilldelats silver i kategorin Klassiska Gin.

I The Spirit Business Gin Masters utses årligen världens mest förnäma ginsorter och bakom tävlingen står den erkända tidskriften The Spirits Business. I år hade mästerskapet fler än hundra deltagande ginproducenter från hela världen. Närmare trehundra ginsorter har provats blint av jurymedlemmar som sedan gett sina individuella bedömningar i form av poäng på en hundragradig skala. Explorer fick två medaljer; ett silver för Explorer Gin i kategorin Klassiska Gin och ett guld för Explorer Pink Gin i kategorin Smaksatt Gin.

Explorer är ett ikoniskt och svenskt vodkavarumärke från 1958 som sedan några år har utökats med två prisvärda ginprodukter. Den klassiska flaskan med skeppet designades av prinsen Sigvard Bernadotte som även var en känd industridesigner. Att vi har mottagit en medalj för både Explorer Gin och Explorer Pink Gin i The Spirit Business Gin Masters är både roligt och imponerande. Det är också ett bevis på att vårt hårda arbete med att utveckla produkterna har lönat sig, säger Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Explorer på Altia.

Explorer Gin har en doft och smak av enbär med tydliga inslag av citrus och angelikarot som går hand i hand med en frisk fläkt av koriander. Explorer Pink Gin har samma karaktär som Explorer Gin tillsammans med doft och smak av jordgubbar och rabarber, som gifter sig med tonerna av enbär och citrusfrukter.

Både Explorer Gin och Explorer Pink Gin är klimatsmarta och stora favoriter hos de miljömedvetna svenskarna. De presenteras i en smidig PET-flaska, en förpackning som bidrar till minskade utsläpp av växthusgaser i jämförelse med glasflaskan. Samtidigt kräver den mindre energi vid tillverkningsprocessen och pantas också i större utsträckning än den i glas. Båda ginsorterna är väldigt prisvärda och rekommenderas att blandas i alla klassiska drinkar som är baserade på gin.

Explorer Gin
Ekologisk
Artikelnr: 32
Pris: 204 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 37,5 %

Explorer Pink Gin
Artikelnr: 82313
Pris: 219 kr
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 37,5 %

Produktblad för Explorer Gin ->
Produktblad för Explorer Pink Gin ->

För mer information, vänligen kontakta:
Sanna Sundin, Senior Brand Manager Scandinavia på Altia 
070-556 89 88
sanna.sundin@altiagroup.com

Om Explorer
Explorer Vodka skapades 1958 och blev snabbt en svensk favorit, vilket den är än idag. Grundtanken från 50-talet håller ännu: en prisvärd och ren vodka, som gjord för att blanda drinkar på̊. Skeppet och seglet, som är Explorers signum, ritades ursprungligen av Sigvard Bernadotte. Explorers produkter kommer på PET-flaska, vilket är ett naturligt led i Explorers ambition att vara så skonsam mot miljön som möjligt. Tillverkning av PET-flaskor kräver lägre energiförbrukning och minskar utsläppen av växthusgaser med hela 45 %. Dessutom återvinns PET-flaskor i högre utsträckning än glasflaskor. Nyligen lanserades två nytillskott till Explorerportföljen, Explorer Gin och Explorer Pink Gin, även de prisvärda och förpackade i miljövänliga PET-flaskor.


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Tove Wredler Wennström
Content Manager folk o folk
Tove Wredler Wennström

Relaterad media