2021-05-18 07:44Pressmeddelande

Domaine de la Rouvière - elegant rosényhet från hjärtat av Provence

Det var många som njöt av rosépremiär denna soliga Kristi Himmelfärdshelg! Därför är vi extra är glada att presentera en elegant rosényhet från Côtes de Provence. Vinet kommer från vingården Domaine de la Rouvière, belägen bara en timme från heta Saint Tropez.

Domaine de la Rouvière är beläget i hjärtat av Côtes de Provence. Egendomen är 192 hektar stor varav 44 hektar består av böljande vinfält. Fyra hektar vingårdar går in i ursprungsbeteckningen Côtes de Provence Pierrefeu som är en av Côtes de Provence bästa områden. Egendomen har en lång historia och här finns både ett gammalt charmigt boningshus och en liten kyrka bevarade.

Flaskan, som präglas av finess och elegans, säger allt om vinet. Domaine de la Rouvière Rosé har fått sin stil av vinmakaren Solange Dremiere som även har varit med och valt ut den exklusiva flaskan. Vinet är gjort på 45% cinsault, 45% grenache och 10% syrah. Druvorna som växer i en stenig och kalkrik lerjord skördas med maskin nattetid och skalen får urlakas i musten under några timmar innan de pressas och jäser i rostfria ståltankar vid en temperatur om 14°C.

Domaine de la Rouvière Rosé har en attraktiv doft som för tankarna till blodgrapefrukt, färska och torkade hallon, citronmeliss och ett stråk av färska blommor. Smaken är trevligt fruktig med inslag av solmogna röda bär, torkade hallon, apelsinskal, färska örter och en nätt spets av blommor och fänkål.

-Vinet är utmärkt gott att avnjuta som det är men serveras även med fördel till en sallad, lite ost & chark och till fisk eller grillade skaldjur. Vinet är verkligen fantastiskt och det känns väldigt roligt att det redan fått en guldmedalj i Concours International de Lyon, säger Flavia Bergström, Senior Brand Manager på Altia.

Domaine de la Rouvière Rosé finns nu i Systembolagets beställningssortiment och går att beställa till alla butiker.

Domaine de la Rouvière Rosé 2020
Ursprung: Côtes de Provence, Frankrike
Artikelnr: 52119
Pris: 119kr
Alkoholhalt: 13%

Produktblad för Domaine de la Rouvière Rosé->

För mer information och varuprover, kontakta:
Flavia Bergström, Senior Brand Manager Altia Sweden
Flavia.bergstrom@altiagroup.com
070-508 1339


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas

Relaterad media