2021-03-24 12:05Pressmeddelande

Bunnahabhain Toiteach A Dhà – populär rökig maltwhisky i begränsad upplaga

Nu lanseras den populära och rökiga single malt whiskyn Bunnahabhain Toiteach A Dhà i Systembolagets tillfälliga sortiment*. Bunnahabhain är destilleriet som gjort sig känt för sina orökiga whiskies från den mytomspunna ön Islay i Skottland och den här tillhör producentens mer rökiga varianter.

Single malt whisky har sedan länge varit ett omåttligt populärt fenomen bland oss svenskar där rökig sådan från Islay ligger högt upp bland favoriterna. Bunnahabhain som betyder flodmynning är ett destilleri som varit en del av öns whiskyhistoria sedan 1881. Här tas vatten till whiskyproduktionen direkt från en källa på området vilket man är ensam om här på ön. Platsen ligger otroligt vackert vid strandkanten och vid foten av en brant sluttning. På det här stället produceras Bunnahabhain Toiteach A Dhà, ett rökigt tillskott i destilleriets portfölj.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà är gaeliska och betyder ”rökig nummer två” och är uppföljare till det omtyckta originalet Toiteach. Doften är påtagligt rökig med välbalanserade inslag av tjära, choklad, halm och nötter. Smaken har tydliga toner av lakrits, tobak och läder i kombination med torkade aprikoser och en uppfriskande gräsighet. En fläkt av sälta vittnar om dess maritima ursprung. Whiskyn har lagrats på en kombination av bourbon- och sherryfat vilket ger välbalanserade toner av vanilj och smörkola i både doft och smak. Whiskyn kylfiltreras inte vilket gör att den behåller alla naturliga aromer.

-Att få lansera en rökig whisky från Bunnahabhain som är berömt för sina orökiga pjäser känns väldigt spännande och samtidigt otroligt häftigt. Vi har redan sett ett stort intresse för produkten och hoppas självklart att fler ska få upp ögonen för den nu när den står på hyllan, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager på Altia.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà avnjuts bäst i ensamt majestät och i rumstemperatur.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà finns nu i Systembolagets tillfälliga sortiment i butik i en begränsad upplaga. *Den har tidigare funnits i beställningssortimentet.

Bunnahabhain Toiteach A Dhà
Ursprung: Islay, Skottland
Artikelnr: 82174
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,3%
Pris: 499kr
Lansering: 23 Mars 2021

Produktblad för Bunnahabhain Toiteach A Dhá->

För mer information, kontakta:
Nicole Gilek, Senior Brand Manager Altia
nicole.gilek@altiagroup.com


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas