2021-06-23 06:10Pressmeddelande

Bubblande sangria på burk - sommarens intressantaste dryckestrend

I sommar avnjuts sangrian bubblande. Den hetaste nyheten i sommar är GOZY Sparkling Rosé Sangria i praktisk burk från tillverkarna bakom den mousserande glöggen Glöet. Den finns nu i Systembolagets beställningssortiment.

Förra sommaren lanserades framgångsrikt en vit variant, GOZY White Sparkling Sangria, i flaska. Båda varianterna är friska nyheter inom det växande segmentet av drycker med lägre alkoholhalt.

I GOZY Sparkling Rosé Sangria är smaken fint balanserad med toner av yuzu och citron med en spets av rosenvatten som förfinar aromen. GOZY Sangria avnjuts väl kyld, tillsammans med is, kanske ett rött bär och lite mynta. Den är lätt att bära med sig och en burk (0,33 l) räcker till två till tre glas.

-Idén om sparkling sangria tillverkad i Spanien föddes när vi såg hur Cava Sangria-drinken började växa i popularitet runt om i världen. Vi vill erbjuda konsumenterna denna somriga drink enkelt färdigblandad i en snygg förpackning. Drycken är fräsch och lätt och har färre kalorier än torra vita viner tack vare en aning lägre alkoholhalt, säger Anette Raunio, en av delägarna på Von Elk som ligger bakom GOZY.

Den amerikanska trenden med vin i aluminiumburkar sprider sig sakta till Europa och är en av de mest intressanta och växande fenomenen inom dryckesindustrin just nu. I synnerhet unga vuxna har tagit till sig det nya bekväma sättet att prova på nya drycker i mindre förpackningsstorlek. Burken är miljövänlig, snabb att kyla och lätt att ta med sig till sommarens evenemang.

-Dryckesindustrins nuvarande produktutbud av burkar tilltalar mig inte alls. I en internationell jämförelse finns det i Europa fortfarande mycket få vinbaserade drycker på burk. Detta behövde vi åtgärda. I sommar bjuder jag själv på Gozy Sparkling Sangria i glas med is, hallon och blad av mynta, berättar Anette Raunio.

-Vi är så glada att vi nu får lansera denna prisbelönta sangria i Sverige. Både vit och rosé GOZY Sparkling Sangria har vunnit flera priser inklusive brons på IWSC, guld respektive silver på Women’s wine awards (London), och guld och silver på CWSA (Kina). Det ska bli spännande att se hur svenska konsumenter tar emot denna nya produkt, säger Louise Key-Hedberg, Brand Owner för GOZY på Altia.

Gozy Sparkling Rosé Sangria
Artikelnr: 52529
Ursprung: Spanien
Pris: 35kr
Alkoholhalt: 8%
Produktblad->

Gozy White Sparkling Sangria
Artikelnr: 82395
Ursprung: Spanien
Pris: 89kr
Alkoholhalt 8%
Produktblad->

För mer information, kontakta:
Louise Key-Hedberg, Brand Owner Altia Sweden
louise.key-hedberg@altiacorporation.com

 

 


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas

Relaterad media