2020-11-23 06:45Pressmeddelande

Bea Szenfeld designar vinterns specialutgåva av True Colous Cava

Nu är det äntligen dags för lansering av vinterns specialupplaga av True Colours Cava, ett högkvalitativt och prisbelönt mousserande vin. Flaskan till säsongens begränsade upplaga har designats av konstnären och designern Bea Szenfeld. Precis som alltid går en del av intäkterna till Regnbågsfonden. Sedan lanseringen av True Colours Cava har försäljningen genererat mer än 2,5 MSEK till fondens arbete för HBTQ-personers rättigheter.

Denna gång öronmärks pengarna till Regnbågsfondens projekt i Polen, där HBTQ-personer just nu upplever ökande intolerans.

Bea Szenfeld, känd för sina intrikat vikta kreationer och verk av papper, är själv född i Polen. Hon följer noggrant händelseutvecklingen där och är hedrad över uppdraget att designa flaskan.

Designen är vintrig, krispig och festlig. Det här är min tolkning av en frostig regnbåge, som passar perfekt till den mörka årstidens glada skålar. Mitt motto är att vi människor ska fira också våra minsta framgångar, säger Bea Szenfeld.

För varje såld flaska går 1 krona till Regnbågsfonden

Vi på Regnbågsfonden är väldigt glada att Bea står för designen av flaskan den här gången. Som konstnär är hon banbrytande och innovativ, en person som inte räds utmana förväntningar och normer. Det passar väldigt bra ihop med vårt arbete och vår syn på tolerans och öppenhet, säger Per Sjödell som är ordförande i Regnbågsfonden.

Högkvalitativ cava

True Colours är en högkvalitativ cava som tilldelats bronspris i Decanter Competition, ett av vinvärldens mest prestigefyllda priser. Cavan har en medelstor doft med inslag av citrus, mineral och röda äpplen med viss nötighet. Moussen är behaglig och smaken är torr med trevliga inslag av citrus, mineral, nötter och röda äpplen. True Colors Cava passar bra som aperitif och som måltidsdryck till lättare fisk- och skaldjursrätter samt till olika typer av varma och kalla förrätter.

True Colours Cava finns i Systembolagets ordinarie sortiment, specialutgåvan som Bea Szenfeldt har designat kommer att finnas på hyllan från slutet av November.

True Colours Cava
Artikelnr: 78045
Pris: 99 kr
Volym: 750 ml
Ursprung: Spanien, Penedès, DO Cava
Alkoholhalt: 12 %

Produktbladet för True Colours Cava ->

Om Regnbågsfonden
Stiftelsen Regnbågsfondens ändamål är att finansiellt hjälpa HBTQ-organisationer i hela världen, men även enskilda personer och då företrädesvis i länder där regnbågspersoner förföljs och trakasseras av myndigheter, polis och religiösa institutioner. Stiftelsen Regnbågsfonden drivs idag av Jonas Gardell, Jon Voss, Arto Winter, Fredrik Robertsson och Kajsa Bergqvist.

För mer information, vänligen kontakta:
Louise Key Hedberg, Senior Brand Manager på Altia
Louise.Key-Hedberg@altiacorporation.com

 

 


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från Altia Sweden och kan erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Malin Ollas
Marketing Coordinator
Malin Ollas