2011-12-07 09:58Nyheter

Ny spännande årgång av vinet Drop In, en blandning av Sauvignon Blanc, Verdejo och Viura.

null

Under den senaste veckan började den nya årgången av det vita spanska boxvinet Drop In att levereras  ut  till Systembolagets butiker.

Vinet är en blanding av druvorna  Sauvignon Blanc,  Verdejo och Viura.  Druvorna till det här vinet kommer från sydöstra delen av La Mancha, Corral de Almaguer i Spanien.

Vinet är gjort av 50% Sauvignon Blanc, 40% Verdejo och 10% Viura. Vinet har jäst på rostfria, temperaturkontrollerade tankar vid låg temperatur. Efter jäsning har vinet lagrats på ståltankar för att behålla sin ungdomliga och fruktiga karaktär.

Vinet är medelfylligt, torrt friskt och fruktigt med en lätt kryddig karaktär. Den friskt fruktiga karaktären har hämtats från Sauvignon Blanc-druvan, kryddigheten kommer från druvan Verdejo och strukturen från Viuradruvan.

Vinet bör serveras vid cirka 8°C,  passar utmärkt som ett torrt och fruktigt mingelvin, tapas, eller till fisk och skaldjur.

Vinet Drop In säljs på Systembolaget under artikelnummer 2170, pris 159 kr för 3 liter bag in box, alkohol 12,5%.  


Om folk o folk

På folk o folk har vi samlat alla produkter från tre bolag - Altia Sweden, Bibendum och Philipson Söderberg. Tillsammans kan vi erbjuda ett av Sveriges största dryckesutbud med både välkända varumärken och spännande nyheter.

Kontaktpersoner

Monica Myrvold
Digital Marketing Manager
Monica Myrvold
Tove Wredler Wennström
Content Manager folk o folk
Tove Wredler Wennström